Накануне гражданского Новолетия Глава Воронежской митрополии совершил молебен в Благовещенском кафедральном соборе / Благовещенский Кафедральный собор в Воронеже
Главная Собор Новости Накануне гражданского Новолетия Глава Воронежской митрополии совершил молебен в Благовещенском кафедральном соборе

Накануне гражданского Новолетия Глава Воронежской митрополии совершил молебен в Благовещенском кафедральном соборе



31 Декабря 2015

Перед началом молебна митрополит Воронежский и Лискинский Сергий обратился к пастве со словом духовного наздания.

31 декабря 2015 года, после уставного вечернего богослужения, Глава Воронежской митрополии Высокопреосвященнейший Сергий, митрополит Воронежский и Лискинский, совершил молебен на Новолетие в Благовещенском кафедральном соборе с пением акафиста святителю Митрофану, первому епископу Воронежскому, у его честных мощей.

Перед началом богослужения митрополит Сергий обратился к духовенству и прихожанам с архипастырским словом. "Когда мы стоим на пороге Нового Года, то оглядываемся назад и благодарим Бога за все Его милости, - насколько трудным бы не был для нас прошедший год. Почему? Бог есть Любовь. Он есть добро и милосердие. Он - надежда и упование наше. Бог - Податель всяческих благ, Податель мира. А если мы имеем мир Божий в своем сердце, то что бы с нами не случалось, мы - счастливые люди", - подчеркнул Архипастырь.

В совершении молебна Его Высокопреосвященству сослужили викарий Воронежской епархии епископ Семилукский Сергий, секретарь Воронежского епархиального управления протоиерей Андрей Скакалин, благочинные церковных округов г.Воронежа, настоятели городских храмов и клирики кафедрального собора.

После пения акафиста было прочитано Евангельское зачало по чину Новогоднего молебна, а на сугубой ектении возглашены особые прошения:

"Благодаряще со страхом и трепетом, яко раби непотребнии Твоему благоутробию, Спасе и Владыко наш Господи, о Твоих благодеяниих, яже излиял еси обильно на рабех Твоих, и припадаем и славословие Тебе яко Богу приносим, и умиленно вопием: избави от всех бед рабы Твоя, и всегда, яко милостив, исполни во благих желание всех нас, прилежно молимся Ти, услыши и помилуй.

О еже благословити венец наступаемаго лета благостию Своею, и утолити в нас вся вражды, нестроения и междоусобныя брани; подати же мир, твердую и нелицемерную любовь, благочинное же строение и добродетельное житие, молим Ти ся, Всеблагий Господи, услыши и помилуй.

О еже не помянути безчисленная беззакония и лукавая наша деяния, в мимошедшем лете бывшая, и не воздати нам по делом нашим; но в милости и щедротах помянути нас, молим Ти ся, Милосердый Господи, услыши и помилуй.

О еже подати дожди благовременны, ранны же и поздны, росу плодоносну, ветры мерны и благорастворенны, и теплоту солнечную возсияти, молим Ти ся, Всещедрый Господи, услыии и помилуй.

О еже помянуты Церковь Святую Свою, и укрепити, утвердити же, разрешити, и умирити ю, и невредиму адовыми враты, и всеми наветы видимых и невидимых врагов непребориму во веки соблюсти, молим Ти ся, Вседержавный Владыко, услыши и помилуй.

О еже избавитися нам в сие грядущее лето, и во вся дни живота нашего от глада, губительства, труса (землетрясения), потопа, града, огня, меча, нашествия иноплеменных, и междоусобныя рати, и всякия смертоносныя раны, скорби же и нужды, молим Ти ся, Милосерде Господи, услыши и помилуй".

Затем митрополит Сергий возгласил молитву - в ней возсылалось благодарение Господу за прошедший год и испрашивалось благословение на год грядущий:

"Владыко Господи Боже наш, Источниче жизни и безсмертия, всея твари видимыя и невидимыя Содетелю, времена и лета во Своей власти положивый, и управляяй всяческая премудрым и всеблагим Твоим Промыслом. Благодарим о щедротах Твоих, яже удивил еси нас в мимошедшее время живота нашего, молим Тя, всещедрый Господи! Благослови венец наступающего лета Твоею благостию. Подаждь свыше благая Твоя всем людем Твоим, здравие же, спасение и во всем благое поспешение. Церковь Твою Святую, град сей и вся грады и страны от всякаго злаго обстояния избави, мир и безмятежие тем даруй. Тебе, Безначальному Отцу, со Единородным Твоим Сыном, Всесвятым и Животворящим Твоим Духом, во Едином Существе славимому Богу, всегда благодарение приносити, и Пресвятое Имя Твое воспевати да сподобиши. Слава Тебе, Богу, Благодателю нашему во веки веков!".

В завершение богослужения было возглашено многолетие Святейшему Патриарху Кириллу, Правящему Архиерею Воронежской кафедры митрополиту Сергию, духовенству, придержащим властям, богохранимой стране Российской, жителям богоспасаемого града нашего и всем православным христианам.



ФОТОГАЛЕРЕЯ


Тут описание фото или заголовок новости Тут описание фото или заголовок новости Тут описание фото или заголовок новости Тут описание фото или заголовок новости Тут описание фото или заголовок новости Тут описание фото или заголовок новости Тут описание фото или заголовок новости Тут описание фото или заголовок новости Тут описание фото или заголовок новости Тут описание фото или заголовок новости

Еще новости